Menu

Information

Entry is now open to the 22st VinAgora International Wine Competition 2021

Don't miss out on the competitive advantage earned by the shiny awards of an authentic wine competition! Enter your wines in VinAgora 2021!

Entry | 2021. 01. 07.

Dear visitor! This news was brought here from our VinAgora Borverseny website. If you would like to see the original one, please click here!
Entry is now open to the 22st VinAgora International Wine Competition 2021

A VinAgora Nemzetközi Borverseny Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyeként tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek, olyan rangos megmérettetések társaságában, mint a Vinalies Internationales, a Citadelles du Vin, a Mondial du Rosé, vagy a Berliner Wine Trophy. A VINOFED tagság mellett az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) szakmai felügyelete, és számos további tényező biztosítja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét. A 2021-es versenyre április 1-ig lehet mintákat nevezni, a bírálatra pedig április 23. és 25. között kerül sor Budapesten.

Mit nyújt a VinAgora nevezés?

  • Nemzetközi védnökség által garantált hitelességet kedvező nevezési díjért.
  • Hozzáadott értéket a marketingben, melyet a palackon elhelyezett megkülönböztető éremmatrica biztosít.
  • Nívós bírálatot: minden díj többlépcsős, konszenzusos, ideális körülmények között zajló értékelés eredménye.
  • Segítséget az eredmények széleskörű kommunikációjában.

Nevezés

Palackon az elismerés

Kitűnni a tömegből? Közhely, mégsem egyszerű feladat, különösen akkor, amikor egyre több a borverseny, és egyre gyűlnek a sokszor kétes hátterű érmeket igazoló matricák a palackokon. Ma már nem csak egyszerűen a borok, hanem a borversenyek versenyéről is beszélhetünk, ezért nem mindegy, hogy milyen szakmai színvonalú szemlén elért eredményeket hirdet a termelő a fogyasztóknak. A VinAgora 'macaronjai', vagyis éremmatricái a verseny alapítása óta egyet jelentettek a megbízható, hiteles értékeléssel, idén pedig arculatban is megújultak.

 

vinagora medals NV

 

A VinAgora érem hitelessége

A VinAgora eredményei szigorúan szabályozott, körültekintően kialakított bírálati folyamat után születnek meg. Ennek összetevői:

  • A világ minden tájáról érkező borszakértők többfős bizottságokban kóstolnak, így az egyéni ízlés befolyása minimális.
  • A bírálat az OIV 100 pontos rendszerére építve, de azt további szempontokkal kiegészítve történik, minden bornak elég időt szentelve.
  • Optimális bírálati feltételeket biztosítunk, és korlátozzuk az egy nap alatt kóstolt minták számát, elkerülve a bírálók érzékszerveinek fáradását.
  • A legmodernebb, saját fejlesztésű bírálati szoftverrel (WineCompass) dolgozunk, hogy az értékelés minimálisan vonja el a bíráló figyelmét a borról.
  • Minden főkategóriában csak a minták legjobb harmada jogosult elismerésre, elkerülve az "éreminflációt".

Ha mindez nem lenne elég érv a nevezéshez, idén is minden 5. mintát ingyen indíthatja a versenyen!

Nevezés


vinagora&winecompass