Menü

Budapest Borfesztivál Limited - egy kivételes évjárat margójára

Miben volt más ez a Borfesztivál? Kisebb és visszafogottabb volt, de annál elegánsabb.

Borfesztivál Extrák | 2020. 09. 18.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a Budapest Borfesztivál oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!
Budapest Borfesztivál Limited - egy kivételes évjárat margójára

Az idén 29 éves Budapest Borfesztiválon néhány száz ember számára lehetővé vált, hogy biztonságos körülmények között, együtt búcsúztassák a nyarat kedvenc boraikkal, barátaikkal a Budavári Palota történelmi díszletei között.

A tökéletes időjárás csak megerősíteni tudott mindenkit abban, hogy igenis fontos volt megszervezni az eseményt az idei különleges helyzet ellenére is, hiszen akik ott lehettek, nagyon jól érezték magukat. A Hunyadi udvar megújult szökőkútja, kényelmes pihenőszigetek, virágok az asztalokon, baráti légkör, a borászok személyes jelenléte, a színpadról szűrődő lounge dallamok, vagy épp a Nemzeti Galéria falait beborító esti fényfestés olyan kellékei voltak az eseménynek, melyek különleges hangulatot kölcsönöztek az idei Borfesztiválnak.

Partnereinkkel együtt megtettünk mindent, hogy méltó módon kiszolgáljuk azokat a látogatókat, akik támogató szándékkal vásároltak jegyet az idei rendezvényre. Belépéskor mindenki egy exkluzív kristály kóstolópoharat és egy praktikus pohártartó szütyőt kapott, valamint a következő évre szóló ajándék belépőjegy is eljut majd a látogatókhoz. A VinAgora Nemzetközi Borverseny két ingyenes, érmes borkóstolóval várta a látogatókat, a NaturAqua jóvoltából pedig egy ajándék palack hideg ásványvízzel hűsíthette magát minden résztvevő a nyarat idéző melegben. A borászok közül sokan személyesen kínálták boraikat és nagyon szívesen válaszoltak a borkedvelők kérdéseire. A Máltai Manufaktúra tartósítószer- és adalékanyag mentes, környezettudatos és újrahasznosítható termékeivel volt jelen, amelyeket az ország legszegényebb településein készítenek a Máltai Szeretetszolgálat jelenlét programjaihoz kapcsolódó, hátrányos helyzetű emberek. A SPAR Magyarország standján minden negyedik pohár ajándék volt, nem is csoda, hogy sokan éltek a lehetőséggel, hiszen kivételes minőségű SPAR Válogatás borok vártak a borrajongókra. A színpadról minden nap kellemes élő zene és a Jazzy Rádió saját válogatása szólt, hangulatos háttérzenét kínálva a borozgatók számára.

Szeretnénk ezúton köszönetet mondani mindazoknak, akik nélkül az idei mini Borfesztiválunk nem jöhetett volna létre. Köszönjük a látogatóinknak, hogy belépőjegyet vásároltak, ezzel is támogatva a rendezvény életben maradását, segítségüket jövőre egy ajándék belépőjeggyel háláljuk meg. Köszönjük Kiállítóinknak, hogy ebben a bizonytalan helyzetben is vállalták, hogy részt vesznek a Borfesztiválon. Köszönjük a SPAR Magyarországnak, hogy főszponzorként e limitált eseményünket is ugyanúgy támogatták. Köszönjük a Várkapitányságnak, hogy idén is méltó helyszínen rendezhettük meg a Borfesztivált, köszönjük az újságíróknak, média partnereinknek, hogy támogatólag vitték hírét az eseménynek. Továbbá köszönjük az állami szektorból érkező támogatásokat, melyek hozzájárulnak a Budapest Borfesztivál életben maradásához.

Talán mindenki egyetért azzal, hogy 2020. egy kivételes, szokatlan és nehéz év, minden tekintetben, de bízunk abban, hogy jövőre a mostanihoz hasonlóan tökéletes idő mellett ünnepelhetjük együtt a Budapest Borfesztivál 30. születésnapját!