Menü

Impozáns helyszínen került megrendezésre az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny

Budai miliő, exkluzív helyszín, csodás környezet - Idén a Budapest Kongresszusi Központ adott helyet a VinAgorának

Hírek | 2021. 05. 20.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a VinAgora Borverseny oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!
Impozáns helyszínen került megrendezésre az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny

Budán járunk, ahol különleges szomszédi viszony köt össze bennünket egy legendás, az elmúlt 36 év során világhírességeket vendégül látó helyszínnel. A Gesztenyéskert tekintélyt parancsoló, sokat látott ősfái alatt került megrendezésre 2012-ben az első Rosalia Fesztivál, és idén a VinAgora Nemzetközi Borversennyel tértünk vissza megidézni a múltat. Helyszínünk ezúttal az Accor szállodacsoporthoz tartozó Budapest Congress Center volt, s a vele egy egységet alkotó Novotel Budapest City szálloda.

A 2000 fő befogadására alkalmas plenáris termen felül a helyszín gasztronómiailag is igazi nagyágyúnak számít. A saját konyhával, cukrászattal üzemelő központ játszi könnyedséggel vezényel le 900 fős ültetett gálavacsorákat, vagy akár 1500 fős állófogadásokat. Teszi mindezt formabontó, kreatív megoldásokkal, kilépve a megszokott rendezvényes vendéglátás komortzónájából.

"Alkotó munkánk során szem előtt tartjuk az Accor nemzetközi F&B sztenderdjeit, melyek közül saját hitvallásunknak tekintjük a friss, szezonális és helyi alapanyagokkal történő konyhai műveleteket. Mindig tartogatunk olyan meglepetéseket, melyekkel egyedivé, felejthetetlenné varázsolhatjuk az ügyfélélményt."

- avat be minket a műhelytitkokba Bán István, F&B Manager, aki immár 16 éve a gasztró csapat feje, és egyben a borok nagy kedvelője.

A rugalmasság alapkövetelmény, személyre szabott menüsorral kell előállni egy 10 fős üzleti ebéd és egy 500 fős, több napos konferencia esetén is. A művészien tálalt finger foodoktól kezdve, a tematikus kávészünetek, két előadás közti lunch boxok, a több ezer négyzetmétert elfoglaló büfészigetek és a többfogásos ültetett vacsorákig minden belefér a repertoárba. Ezt a színes kínálatot hivatott bemutatni a 2019-ben a Magyar Marketing Szövetség gondozásában rendezett országos versenyen Marketing Diamond Awards díjat nyert Budapest Congress Center - Catering Catalogue.

A csapat 2020-ban sem maradt elismerés nélkül, egy további gyémántot zsebeltek be a Budapest Congress Center 35. Jubileumi Gála megszervezésével. A többhelyszínes est igazi gasztróutazásra invitálta a meghívottakat, kezdve a ’80-as évek ezüsttálcás falatkáival, majd folytatva egy több nemzet konyháját reprezentáló menüsorral, végül megfejelve a speciálisan erre az alkalomra készült, hatalmas gesztenyetortával. A kongresszusi központ csapata nagy lelkesedéssel fogadta, hogy idén náluk zajlik majd Magyarország egyetlen nemzetközi borversenye.