Menü

Magyar / Bor / Kultúra

Borban az igazság – tartja a mondás: könyvekben az érték – mondja az MMA Kiadó.

Támogatói tartalom | 2020. 09. 04.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a Budapest Borfesztivál oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!
Magyar / Bor / Kultúra

Az MMA Kiadó önálló életét 2017 novemberétől datálja. Olyan, mint egy frissen alapított pincészet, amelyik azonban történelmi dűlőkön gazdálkodik – elképesztően gazdag és élő kultúra letéteményeseként. Ha egy borászat büszke lehet arra, hogy hazai szőlőfajtákkal, hagyományos feldolgozási módszerekkel alkot maradandót, ez hatványozottan igaz az MMA Kiadóra!

Kiadványai – melyek között monográfiák, képes albumok, szépirodalmi, filmes, fotós, filozófiai és művészetelméleti munkák egyaránt helyet kapnak – a magyar és egyetemes kultúra legjavát vonultatják fel. Számukra egyaránt fontos a minőségorientált hozamkorlátozás és a különleges tételek széles körű terjesztése, hiszen – maradva a boros párhuzamnál – mi más lehetne feladata egy könyvkiadónak, minthogy kínálatában csak a legkiválóbb munkák szerepeljenek, azok viszont el is jussanak az érdeklődőkhöz! Mivel kötetei nem populáris, hanem elsősorban speciális rétegkönyvek – mondhatnánk: ínyenceknek valók – különösen fontos, hogy erről tudomást szerezzenek a magyar kultúra „gourmet”-i.

Sára Sándor

E célt a különböző rendezvényeken való megjelenések mellett legfőképpen azok a könyvbemutatók szolgálják, melyekből a kiadó eddigi rövid pályafutása alatt is közel ötvenre került már sor, és amelyek a szerzők, szakemberek bevonásával már a könyv megjelenésének első pillanatában tartalmas élménnyel gazdagítják a leendő olvasókat. Hiszen tudjuk: a jó bornak is kell a cégér, és a legkiválóbb cuvée igazi élvezetéhez is kell egy értő tolmács – például egy sommelier –, aki képes beavatni bennünket azokba a kulisszatitkokba, amikre magunktól talán rá sem bukkannánk.

Az MMA Kiadó „borfesztiváljai” a Könyvhét, a Budavári Könyvünnep, bornagykereskedései a Libri, a Líra, a Pult, kis borszaküzletei a Püski Könyvesbolt, az Írók boltja, a FUGA és a Mai Manó Ház. Ezen kívül megtalálják a teljes kínálatot a Bookline-on, a Fókusz Könyváruházban, illetve a kiadó saját webshopjában is. Érdemes felkeresni e helyek bármelyikét, hiszen a könyves szakma nagy „évjáratváltása”, a Könyvhét idén sajnos elmarad, ám az MMA Kiadó ennek ellenére sem tétlenkedett: nagyszerű szortimentet állított össze most őszre is! Szilágyi István új regénye, a Messze túl a láthatáron, Sára Sándor életműalbuma, Gróh Gáspár Szabó Dezsőről, Petrik Béla Borbándi Gyuláról írt monográfiája, Cs. Szabó László színházi esszéi, Haris László fotóalbuma, a Harag György színházrendezői pályáját bemutató impozáns kötet csak néhány a számtalan értékes olvasmány közül!

Borban az igazság – tartja a mondás: könyvekben az érték – teszi hozzá az MMA Kiadó. Céljuk továbbra is az, hogy a páratlanul gazdag magyar kulturális és művészi élet eddig feldolgozatlan vagy még éppen alakulóban lévő életművei széles körben, méltó formában kerülhessenek a magyar olvasók kezébe.

„Na meg, ugye, megszoktam ezt az én boromat. És jó ideje már, hogy meg sem bírnám kóstolni a máshonnét valót. Úgy meg nem mehetek vendégségbe, hogy hazulról vigyem a boromat. […] Ezzel a vendéglátó gazdát vérig sérteném. Köztudott, a magyar, ha bora van, odáig van azzal, hogy micsoda bora van. Ha nem kóstolod meg, vérig sértetted.” – olvashatjuk Szilágyi István bíró-főszereplőjének önvallomását. Természetesen az MMA Kiadó is így érez saját könyveivel kapcsolatban…

Az MMA Kiadó értékes élményeket kíván a Budapest Borfesztiválra kilátogatóknak és minden magyar borkedvelőnek, egyúttal szeretettel ajánlja könyveit, hiszen igazán tartalmas akkor lesz egy élmény, ha a nagyszerű borok mellé dukál egy korty kultúra is!