Menü

Rólunk

A szakmai berkekben Borkultként emlegetett cégünk elsődleges célja a hazai borkultúra fejlesztése és népszerűsítése, valamint a magyar borok nemzetközi ismertségének erősítése.

Borkult számokban

Oenologist
30
éve szolgáljuk a hazai borkultúra fejlődését
Oenologist
600
magyar borászat választotta szolgáltatásainkat
Festival
350
nemzetközi borszakértővel dolgoztunk együtt
Festival
200
sikeres rendezvény lebonyolításán vagyunk túl
Entry
1200000
vendégnek adtunk felejthetetlen élményeket
Delivery
180
nemzetközi borversenyre szerveztünk mintaküldést
Rendezvényszervezéssel foglalkozó cégünk a magyar borkultúra fejlesztéséért, a borágazat erősítéséért és a hazai borok minél szélesebb körű nemzetközi ismertségéért dolgozik már több mint három évtizede. Az első országos borfesztivál, a Budapest Borfesztivál 1992-es megrendezése óta tevékenységünk folyamatosan bővült, mind a borkedvelő közönség, mind a hazai borászatok számára nyújtott szolgáltatásokkal.

Az európai viszonylatban is különleges, évente több tízezer látogatót vonzó Budapest Borfesztivál a mai napig meghatározó rendezvényünk maradt, melynek nemzetközi ismertsége jelentős, hiszen évről évre egyre több visszatérő külföldi látogatót vonz. Hiszünk abban, hogy a világörökségi helyszín kulisszái között felvonuló kiváló magyar borok hazánk kultúrájának nagykövetei a világban, és hozzájárulnak egy pozitív országimázs megteremtéséhez. Bátran kijelenthetjük, a Budapest Borfesztivál Európa legszebb borfesztiválja!

A Budapest Borfesztivál kistestvéreként emlegetett nyárköszöntő borünnepünk a Rosalia Borpiknik, ami több mint egy évtizedes múltjával közel 30 ezer borkedvelőt szórakoztat minden tavasszal. Júniusban a Városligetben sorakozik fel az ország roséinak, gyöngyöző, habzó és pezsgő borainak színe-java, igazi könnyed, gondtalan hangulatot biztosítva az árnyas parkban. A mindenki számára nyitott rendezvényt előszeretettel látogatják kisgyermekes családok, baráti társaságok, hiszen minden korosztály talál magának érdekes, szórakoztató programot.

A szabadtéri fesztiválok mellett büszkék vagyunk a szintén általunk szervezett, több, mint két évtizedes múltra visszatekintő VinAgora Nemzetközi Borversenyre, mely hazánk legnagyobb - és egyetlen minősített nemzetközi - ilyen jellegű megmérettetése. Borversenyünk zsűrijének összetételét neves és elismert hazai, valamint külföldi szakemberek alkotják.

2006 óta nyújtottunk megbízható szolgáltatásokat a magyar borászatok számára, melynek köszönhetően bormintáik a megfelelő adminisztrációval, a megfelelő helyre és időben jutottak el a világ meghatározó nemzetközi versenyeire. 2023 februárjában azonban olyan változás történt a jövedéki törvényben, ami ellehetetlenítette a cégünk által bonyolított külföldi borversenyekre történő közös magyar mintaküldést.

Zilai Zoltán

A Borkult ügyvezetője, Zilai Zoltán számos fontos szakmai rendezvény, esemény lebonyolítását koordinálja.

Rendezvényeink

Mintaküldés nemzetközi borversenyekre
Tevékenység kezdete:
2006
Képviselt borversenyek száma:
13 - 15
Évente kiküldött borminták száma:
450 - 550